Wednesday, April 28, 2010

Delirium

Θελω να το ξεκαθαρισω απο την αρχη για να μην υπαρξουν παρεξηγησεις.
Δεν εχω καποιο γενικο, αδικαιολογητο προβλημα με τους γεωλογους και τη γεωλογια.
Εχω ενα συγκεκριμενο, αδικαιολογητο προβλημα μαζι τους, τους μισω.
Γενικα προσπαθω να ειμαι ανοιχτομυαλος, δεχομαι τη γνωμη των αλλων μεχρι να αρχισουν να με τσατιζουν, δε μαλωνω για ομαδες και κομματα, δεν εχω προβλημα με καμια συγκεκριμενη κοινωνικη ομαδα, ακουω και καλα πειραματικη μουσικη και δε με απωθουν οι ομοφυλοφιλοι αν δεν το κανουν αρκετα κοντα μου ωστε να με παιρνουν τα σκαγια αλλα οσο και να προσπαθω υπαρχουν πραγματα που δε βρισκω το λογο υπαρξης τους, και ακομα και τοτε προσπαθω να τα ανεχομαι. Τα παγωτα ΚΡΙΚΡΙ. Τον Αδωνη Γεωργιαδη. Εκεινο το οργανο γυμναστικης που ειναι σαν ενθουσιωδης δονητης. Ολα τα λαχανικα εκτος απο το μπροκολο στο Mongo. Αλλα με τους γεωλογους ρε φιλε δεν αντεχω, κατι ραγιζει μεσα μου.

Δεν ειναι οτι η σχολη, το επαγγελμα και γενικοτερα η υπαρξη τους μου φαινεται παντελως αχρηστη (αν και ολα αυτα ισχυουν), αυτο συμβαινει και με αλλα πανεπιστημια που δεν εχουν κανενα λογο υπαρξης εκτος απο το να τσατιζουν παρομοιες σχολες. Πχ, αυτοι που σπουδαζουν Βιολογικων Εφαρμογων στα Γιαννενα και λενε οτι κανουν "κατι σαν Ιατρικη αλλα οχι Ιατρικη γιατι δεν εχει επαγγελματικες προοπτικες" υπαρχουν για να τσατιζουν τους γιατρους. Αυτοι που σπουδαζουν Ανθοκομια στο Μεσολογγι (και μενα μου ακουγεται σαν λογικο αλμα αυτο στην προταση αλλα υπομονη) και λενε οτι κανουν "αρχιτεκτονικη εσωτερικων χωρων" υπαρχουν για να εκνευριζουν τους αρχιτεκτονες και κυριως τους εσωτερικους χωρους. Και αυτοι που σπουδαζουν η ασκουν τη Γεωλογια υπαρχουν για να διαολιζουν εμενα. Δηλαδη μα τω Θεω, δε βρισκω αλλη χρησιμοτητα στον κλαδο τους απο το να με κανουν να βγαζω σπυρια.

Νομιζω οτι καποτε, πριν πολλα χρονια, σε ενα δωματιο στα εγκατα της Γης μαζευτηκαν ο Σανταμ Χουσεϊν, ο Χιτλερ, ο Τζενγκις Χαν, η Καρι Μπραντσο, ο Πινκι, ο Μπρεϊν, η Καρι Μπραντσο και ο Dr. Evil και κατεστρωσαν το σχεδιο τους για την καταστροφη του κοσμου, και αυτο περιληπτικα ηταν να μαζεψουν ολα τα μαθηματα επιλογης απο τις κανονικες σχολες και να φτιαξουν μια που δεν θα εχει λογο υπαρξης (δεν ξερω πως θα φερει αυτο το τελος του κοσμου, δεν εχει σημασια). Και για να μη με λετε μαλακα (ναι, σιγα) και μεροληπτικο (χεστηκα, ειμαι) βρηκα και στοιχεια, οριστε μερικα απο τα μαθηματα στον οδηγο σπουδων τους και αποσπασματα απο την περιγραφη τους ωστε να φαινονται μαλακιες:

Κρυσταλλογραφια: [...] 32 [...] ομάδες [...] με ακτίνες Χ [...]. Το πιο καθυστερημενο πρωταθλημα ποδοσφαιρου ολων των εποχων.
Εισαγωγη στη Γεωλογια: Ιστορια [...] και [...] χρονολογηση [...] πλακων [...]. Ειναι το μαθημα που καθονται ολοι μαζι και βλεπουν ροδα, τσαντα και κοπανα.
Φιλοσοφια της Επιστημης: Χωρις σχολια.
Εισαγωγη στη Σεισμολογια: [...] Μακροσεισμικα αποτελεσματα των σεισμων [...]. Οχι, νταξ, αυτο δυσκολο ειναι. Εχουν ενα βιβλιο και γραφει παντου ΜΠΟΥΜ με μεγαλη γραμματοσειρα.
Ασκησεις Υπαιθρου: Ντα φααααακ
Γενικα Μαθηματικα ΙΙ: [...] πραξεις [...]. Πειτε με μαλακα αλλα γνωμη μου ειναι πως αν δεν ξερεις να κανεις προσθεση πρεπει να σε πνιγουν στο νεροχυτη μολις γινεσαι 15. Ο νεροχυτης θα πρεπει να ειναι μεγαλουτσικος και βαθυς.
Γενικη Μετεωρολογια: ΖΕΣΤΗ! ΚΡΥΟ! ΚΡΥΟ! ΑΚΟΜΑ ΚΡΥΟ! ΤΩΡΑ ΖΕΣΤΗ!
Παλαιοντολογια Ασπονδυλων: Νταξ, οτι πεις.
Γενικα Μαθηματικα ΙΙΙ: [...] πραξεις [...] Για οσους δεν τις εμαθαν καλα στο προηγουμενο μαθημα.
Παλαιοντολογια Σπονδυλωτων: Βλεπε Παλαιοντολογια Ασπονδυλων + Σπονδυλες.
Φυσικη Γεωγραφια: Ναι, εκεινη που ξεκιναει στην τριτη Δημοτικου.
Ασκησεις Υπαιθρου: Μα τον αγιο Σωστη, το ξαναχει!
Μικροπαλαιοντολογια: Παλαιοντολογια Ασπονδυλων + Σπονδυλες αλλα πολυυυυυυυ μικρα!
Γενικη Κλιματολογια - Κλιμα Μεσογειου και Ελλαδας: Σε αυτο το μαθημα ανοιγουμε το παραθυρο, βλεπουμε τον καιρο και κανουμε ολοι μαζι "Ααααααα" εν χορω.
Σεισμικες Μεθοδοι Γεωφυσικης Διασκοπησης: Βαριεμαι να διαβασω τι αφορα αυτο αλλα υποθετω πως εχει να κανει με μεθοδους για να προκαλουμε σεισμους, και στο τελος εφτιαξαν και μια ψευτικη λεξη και την πεταξαν για να φαινεται επιστημονικο.
Αναλυση Γεωλογικων Δεδομενων: Σα να λεμε, εχμ, Γεωλογια;
Ξενογλωσση Γεωλογικη Ορολογια Ι: Ντα νταααααν. Rock, stone, earth, quake, earthquake, Flintstones, yaba daba doo, done.
Γεωχρονολογησεις: Αυτο ειναι εργαστηριο και εχει μεγιστη σημασια, ειναι και δυσκολο. Βγαινεις στο δρομο, βρισκεις μια κοτρονα, τη βαζεις πανω στον παγκο και τη ρωτας: "Ποσο χρονω εισαι συ καλε; Ποιανου εισαι; Πως το λενε το αδερφακι σου; Ποσα παγωτα εχεις φαει;"
Παλαιοανθρωπολογια: Εδω ειναι που μαζευονται και μιλανε για παλιανθρωπους, πως να τους καταλαβεις, ποια ειναι τα αδυναμα σημεια τους και πως να μη σε πηδηξουν και σ'αφησουν αστεφανωτο.
Χαρτογραφησεις Υπαιθρου: Αντε γιατι αρκετα μαλακιστηκαμε με τις Ασκησεις Υπαιθρου.
Ωκεανογραφια: ΑΣΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΗΣΥΧΗ ΓΑΜΩ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ!

Και θα κλεισω με το προσφατο γεγονος του ηφαιστειου, στην Ισλανδια, Γροιλανδια, Παταγονια, καπου εκει γυρω, δεν ειμαι σιγουρος. Εκει που ολοι περιμεναμε να καταλαβουμε τι σκατα κανουν οι γεωλογοι. Εκει που αρχισαν οι ηγετες κρατων να φωναζουν "εναν γεωλογο, ειναι επειγον!" και να ψαχνουν τους επιστημονες που πληρωναν τοσα χρονια και δεν περιμεναν ποτε να χρειαστουν. Μεινε ησυχος πολιτη, οι γεωλογοι ηρθαν, επισκοπησαν και απεφανθησαν:
Τώρα υπάρχει "τουλάχιστον ένα ποσοστό λάβας που εκτινάσσεται από τον κρατήρα και πέφτει πάνω στον πάγο", δήλωσε ο Γιορλεϊφούρ Σβέινμπγιορνσον, γεωλόγος της μετεωρολογικής υπηρεσίας. Πηγε αυτος με το ηλιθιο ονομα καπου εκει πιο μακρια, ειδε τη λαβα να πεφτει στον παγο και το παρουσιαζει λες και ανακαλυψε το μικροτσιπ.
"Το χρώμα του ατμού εξακολουθεί να είναι φαιό, αλλά είναι πλέον και αρκετά λευκό, επομένως μοιάζει περισσότερο με νερό που εξατμίζεται", προσέθεσε. Ξερει τα χρωματα, ξερει και πως ειναι το νερο που εξατμιζεται, τι εξυπνο παιδακι γαμωτητου!
"Οπως σημείωσε ο γεωλόγος, η ποσότητα της στάχτης που εκτινάσσεται στον ουρανό δείχνει να είναι μικρότερη."
Ενταξει, δεν το συνεχιζω, νομιζω θα μου ρθει το εγκεφαλικο οπου να ναι...

Wednesday, April 21, 2010

Τεταρτη βραδυ

Καθεσαι μονος μπροστα στο pc και παιζεις poker, στην τηλεοραση δειχνει ποδοσφαιρο αλλα δεν εισαι σιγουρος ποιες ομαδες ειναι και απο κατω περναει το σκουπιδιαρικο. Καποια στιγμη περναει η ωρα, κλεινεις την τηλεοραση και το φωτιστικο, βαζεις ενα ποτηρι jack, στριβεις ενα τσιγαρο και συνεχιζεις να παιζεις χαρτια μεσα στα σκοταδια ενω αρχιζεις να υποπτευεσαι πως εισαι ο μονος ανθρωπος που εχει απομεινει ξυπνιος στον κοσμο.
Οι ηχοι σεξ απο τον πανω οροφο εχουν σταματησει.
Ο καιρος ειναι κατι αναμεσα σε ανοιξιατικος και καλοκαιρινος.
Η γειτονια ειναι σιωπηλη.
Ο καπνος απο το τσιγαρο σχηματιζει περιεργες φιγουρες στο οριο αναμεσα στο φως του υπολογιστη και το σκοταδι του υπολοιπου δωματιου.
Απο την ανοιχτη μπαλκονοπορτα μπαινει ψυχρουλα αλλα ακριβως τοση ωστε να ειναι ευχαριστη και να σηκωνει που και που τις τριχες στο σβερκο σου.
Και ξαφνικα περναει απ'εξω ενα αμαξι με κατεβασμενα τζαμια και απο μεσα ακουγεται μια στριγκλια απο σαξοφωνο.
Και τοτε ΞΕΡΕΙΣ οτι εισαι στο Φονικο Οπλο!


Ντα φαααααακ