Thursday, October 14, 2010

Βεφα Αλεφα

Χιος, 22 Δεκεμβριου 1993

Θυμαμαι σαν χτες τη μερα που κατι πεθανε μεσα μου.

Τη μερα που σταματησα να εμπιστευομαι τις εταιρειες διανομης κινηματογραφικων ταινιων...




Καλα, μπορει να γινομαι υπερβολικος, το ‘93 μαλλον νομιζα οτι τις ταινιες τις φερνει στους σινεμαδες ο Αγιος Βασιλης, την ημερομηνια ισως (ιιισως) να την εβγαλα απο το κεφαλι μου και ισως (ισως λεμε) εκεινη την περιοδο να μη με απασχολουσε ο κινηματογραφος οσο η σκεψη της συνομηλικης που ειχα δει κατα λαθος γυμνη στην κατασκηνωση (λιγα χρονια μετα θα θυμομουν το δεος που ειχα νιωσει μπροστα της στην πρεμιερα του Independence Day, εκει που φαινεται πρωτη φορα ο εξωγηινος), αλλα αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι περιμενα 6 μηνες για να ερθει στο νησι το “Addams Family 2”. Και τοσα χρονια μετα απο εκεινη την πρωτη προδοσια νιωθω ξανα μια γνωριμη μαχαιρια να μου τσιμπαει την πλατη αναμεσα στις ωμοπλατες.

Προσφατα ειδα το Scott Pilgrim vs The World, ισως την πιο διασκεδαστικη κινηματογραφικη μου εμπειρια, οποτε φυσικα περιμενα να ερθει εδω, να το δω με τους δικους μου και να κανω τον εξυπνο. Ελα ομως που ταυτοχρονα βγηκε και το “Ο Θρυλος των Ιπταμενων Φρουρων”, ενα επος για τον ηρωισμο του Σορεν, της μικρης κουκουβαγιας. Οποτε οπως ηταν αναμενομενο το Scott Pilgrim ακυρωθηκε για να απολαυσουμε ενα σατανικο πραμα με μεγαλα, στρογγυλα ματια που τρωει ποντικια, γεμιζει το δωματιο πουπουλα και οταν κρωζει το βραδυ θεωρειται γρουσουζια.

Αντι να με πτοησει ομως αυτη τη φορα αναγκασα το τραυματικο γεγονος να με δραστηριοποιησει για να ανακαλυψω πως διαλεγουν οι ιθυνοντες ποτε και ποιες ταινιες θα μας κανουν τη χαρη να πληρωσουμε μια περιουσια για να δουμε. Περασα πολλες περιπετειες και κινδυνεψα θανασιμα αμετρητες φορες (αλλα αυτα δεν ειναι του παροντος και ειμαι και πολυ μετριοπαθης) για να μπορεσω να σταθω ενα απογευμα, την ωρα που εδυε ο ηλιος (δεν ξερω, μπορει να ηταν συμπτωση, μπορει να δειχνει ποσο γαματος ειμαι, δε μπορω να κρινω) στο γραφειο του CEO μεγαλης πολυεθνικης που δραστηριοποιειται στο χωρο του θεαματος, και να κλεψω μια σελιδα που εγραφε τα παρακατω, και τα μοιραζομαι μαζι σου υποψιασμενε αναγνωστη με κινδυνο της σωματικης μου ακεραιοτητας:



ΣΥΝΤΑΓΗ 42

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ




ΥΛΙΚΑ

1 ψιλοκομμενο κρεμμυδι

1 παρουσιαστρια μεσημεριανης ζωνης

½ κιλο κιμα μοσχαρισιο

½ κιλο κιμα χοιρινο

2 γιρλαντες απο χριστουγεννιατικο δεντρο

5 φρυγανιες ολικης αλεσεως

1 μετασχηματιστης για ρευμα 110V

1 κουπα υγρο για φακους επαφης

2 κιμωλιες

1 πινακας διαστασεων Υ: 2ΧΠΠΜΣ, Π: 16ΧΠΠΜΣ (Οπου ΠΠΜΣ: το πουλι της παρουσιαστριας μεσημεριανης ζωνης)

3 παντοφλες, ολες απο αριστερο ποδι

4 βρωμικες καλτσες απο προπονηση σκουος



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1.Παιρνουμε τις καλτσες, τις ενωνουμε και με αυτο που δημιουργειται κρυβουμε τα ματια της παρουσιαστριας μεσημεριανης ζωνης.

2.Δενουμε την παρουσιαστρια με τη μια γιρλαντα, της δινουμε να φορεσει δυο αριστερες παντοφλες και να κρατησει τη μια κιμωλια.

3.Βρεχουμε καλα τη δευτερη γιρλαντα.

4.Σημειωνουμε στον πινακα τις υποψηφιες ταινιες.

5.Τρωμε τη μια φρυγανια και καταβρεχουμε την παρουσιαστρια με το υγρο φακων επαφης για να ξυπνησει.

6.Πεταμε προσεχτικα στο κεφαλι της παρουσιαστριας την παντοφλα και την κιμωλια που περρισεψαν, αλλα οχι πολυ δυνατα για να μην κολλησει.

7.Παρακολουθουμε την παρουσιαστρια να σημειωνει στην τυχη ταινιες στον πινακα και μολις φτασουμε τον επιθυμητο αριθμο τη μαστιγωνουμε με τη βρεγμενη γιρλαντα ουρλιαζοντας επιφωνηματα αλογαταρηδων της Αγριας Δυσης.

8.Βρεχουμε τις φρυγανιες, ανακατευουμε τον κιμα με το κρεμμυδι και πλαθουμε μπιφτεκια για μετα γιατι η διανοηση φερνει πεινα.

9.Κανουμε χωρο στις τσεπες μας για τα θυματα που θα πληρωσουν 9 ευρω το κεφαλι.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!


2 comments:

Lina said...

πες μου; τι εφαγες/'ηπιες παλι;


Left Titty said...

emena pali to xeirotero mou einai oi klapsomounides