Thursday, November 25, 2010

I Love You Phillip Morris


Ψαχνωντας τις καινουριες κυκλοφοριες στο imdb παρατηρησα οτι την επομενη βδομαδα βγαινει στην Αμερικη το I Love You Phillip Morris, η τελευταια ταινια του Jim Carrey και του Ewan McGregor. Η υποθεση δεν πολυκαταλαβα τι αφορα, νομιζω ο Carrey ειναι συντηρητικος μπατσος μεχρι που μετα απο ενα τροχαιο αλλαζει ο τροπος που αντιλαμβανεται την πραγματικοτητα και γινεται πιο ριψοκινδυνος, καποια στιγμη καταληγει στη φυλακη οπου γνωριζει και ερωτευεται τον McGregor και απο κει και περα εκτυλισσεται το love story τους μεσα σε κομπινες και κυνηγητα με την αστυνομια, κατι τετοιο. Ο λογος που αναφερω την ταινια δεν ειναι τοσο η ιδια οσο το ποσο παραξενα με εκανε να νιωσω (και δεν εννοω οτι ξανασκεφτηκα τον σεξουαλικο μου προσανατολισμο, δε μ'αρεσουν οι τριχες στο αντρικο σωμα, φχαριστω).

Πρωτα απ'ολα στην Ελλαδα προβληθηκε αρχες καλοκαιριου και τους επομενους μηνες που ημουν στην Αμερικη ουτε ακουσα να αναφερεται απο κανεναν, που απο μονο του ειναι παραξενο αφου συνηθως ταινιες με τετοιο casting ειτε κανουν μεγαλο ντορο, ειτε (αν υποψιαστει εστω καποιος απο τους υπευθυνους εδω οτι αξιζει σαν κινηματογραφικη δημιουργια) ερχονται εναμιση αιωνα μετα, και ενιοτε μονο σε dvd. Αυτο σχεδον παντα σημαινει οτι θιγονται τα μεγαλα ταμπου των αμερικανων, η θρησκεια, η σεξουαλικοτητα η οι τηγανιτες πατατες τους, και η ταινια ειναι καταδικασμενη να παρει διανομη οσο αργοτερα και σε οσο λιγοτερες αιθουσες γινεται. Ειδικα το τελευταιο ειναι εντυπωσιακο, εζησα 18 χρονια σε νησι του Αιγαιου χωρις τακτικη συγκοινωνια με την ηπειρωτικη χωρα και παλι οταν ειδα πως ασκειται το πολιτισμικο εμπαργκο στην Αμερικη καταλαβα τι πραγματικα σημαινει απομονωση (εχω οδηγησει 2μιση ωρες για να βρω πολη με σινεμα που εδειχνε το Wrestler του Aronofsky αν και επαιζε ο Rourke και μου εχουν εξηγησει με λεπτομερειες υπαλληλοι στα Blockbusters γιατι δεν ειχαν το Rocky Horror Picture Show και ο μονος τροπος να το δω ηταν να το παραγγειλω απο το internet), με τα βιβλια που το 'χω περισσοτερο ειχα βρει μαγαζια με οτι ηθελα στις περισσοτερες πολεις αλλα οι κινηματογραφοι με απελπιζαν καθε φορα που εβγαινε ωραια ταινια και εδειχναν μονο την καινουρια ηλιθιοτητα του Matthew McConaughey. Τον οποιο και μισω.

Και παρακολουθωντας το I Love You Phillip Morris, χωρις να το περιμενω, καταλαβα γιατι τοσοι ανθρωποι προσπαθουν να το θαψουν και να κανουν πως δε γυριστηκε ποτε. Δε λεω πως το εγκρινω αλλα το καταλαβαινω απολυτως, με ενοχλησε πολυ να βλεπω δυο αντρες να φιλιουνται και να κανουν σεξ στην οθονη. Και ρε γαμω το αυτο με παραξενευει και με ενοχλει απιστευτα, δεν εχω κανενα προβλημα με την ομοφυλοφιλια, οτι κανει ο καθενας στο κρεβατι του ειναι δικο του θεμα, ισα ισα που μου φαινεται απο τα ελαχιστα ρομαντικα πραγματα που εχουν απομεινει να κανει καποιος αυτο που γουσταρει ενω ολη η κοινωνια του φωναζει οτι ειναι ανωμαλος και πρεπει να πεθανει. Αλλα και παλι μου ειναι τοσο ξενο και αποκοσμο να σκεφτομαι δυο ερωτευμενους μεταξυ τους αντρες, που στις περισσοτερες σκηνες αναγκαζομουν να κοιταζω απ'την αλλη και να θαυμαζω την αποτελεσματικοτητα της κοινωνιας που σου επιβαλλει στα πουστικα μια οπτικη που δε σεβεσαι και δεν πιστευεις.

Απο την αλλη βεβαια η γυναικεια ομοφυλοφιλια ειναι τελειως διαφορετικο θεμα. Λεμε στους εαυτους μας οτι δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο, μαθηματικα ειναι, 2 βυζια καλα, 4 βυζια καλυτερα, ενα πουλι αηδια, δυο πουλια μπλιαχ, κτλ κτλ. Οπως και να χει το ποσο αισθητικα καλυτερη φαινεται η αποκατω φωτογραφια απο την αποπανω ειναι εντυπωσιακο.
Ωραια, ξεχασα τι ελεγα παλι

Friday, November 19, 2010

Γουατ γουι'β γκατ χιαρ ιζ φεεειλιουρ του κομιουνικειτ

Σαν ειδος τα γουεστερν (ξερω, θα το γραφα στα αγγλικα αλλα εχει γαμηθει το πισι και οτι γραφω σε αλλη γλωσσα εκτος των ελληνικων μου το κανει αμεσως ινδικο. τωρα τελευταια αρχισε να μου πειραζει και τα σημεια στιξης, πουστη χακερ Αδωνη Γεωργιαδη παντου χωμενος εισαι) μ'αρεσουν υπερβολικα πολυ, ειδικα λαμβανοντας υπ'οψην οτι ειναι απο τις πλεον ηλιθιες κατηγοριες ταινιων, η ιδεα παντως ενος αξυριστου γελαδαρη που καβαλαει το αλογο του και γυρναει τις ερημιες με ενα οπλο, που κατα τα φαινομενα γεμιζει μονο του σφαιρες, μου φαινεται γοητευτικη με εναν τελειως παιδικο τροπο. Παρακατω παραθετω λινκς για δυο απο τις ταινιες που περιμενω με αγωνια την επομενη χρονια, για διαφορετικους λογους. Η πρωτη φαινεται αριστουργημα, ειναι Κοεν, εχει γαματο καστ, τελειο σαουνττρακ (γαμω, θελω πισω τα αγγλικα μου) και το τρειλερ μου προκαλεσε ανατριχιλες:



Η δευτερη ειναι πρωτοφανες παραδειγμα καθυστερημενου τιτλου και σεναριου, με ανεξηγητα καλο καστ αλλα υπαρχουν σοβαρες πιθανοτητες να εχει πλακα, ασε που συνδυασμος Φολαουτ και Τζειμς Μποντ δεν ξαναγινε.



Ωραια, χωρις αγγλικη γραμματοσειρα το Φολαουτ φαινεται σαν τροπος να ξεφορτωθεις το σκυλι του γειτονα και το τρειλερ σαν αυτο που τραβας με τον κοτσαδορο πισω απο τ'αμαξι για να πεταξεις τα μπαζα.

Wednesday, November 17, 2010

Σατανιστικα



Πριν απο λιγο καιρο, συζητωντας για συμπληρωματα διατροφης, ποσο χρησιμα ειναι, τι κακο μπορει να σου κανουν, αν η βιταμινη Β12 που εχει και γραμμα και αριθμο ειναι πιο κουλ και ολραιτ κτλ, φτασαμε να μου εξυμνειται η σπιρουλινα, που σαν λεξη μου εφερνε περισσοτερο σε ονομα ζωντοχηρας θειας στο χωριο. Αυτη λοιπον η σπιρουλινα ειναι μια αηδια απο φυκια που βρωμαει δεκα γειτονιες σαν καμμενο playmobil και απ’οτι φαινεται “εχει βιταμινες, ιχνοστοιχεια, οοοτι αλλο χρειαζεσαι, ισορροπει τα νευρα σου, σταματαει την τριχοπτωση, βοηθαει να χασεις βαρος και σου δινει +12% πιθανοτητες να κερδισεις το Τζοκερ”. Απο τοτε παιρνω καθημερινα 3 μικρα πρασινα χαπακια που, επαναλαμβανω, μυριζουν σαν ασπιρινες που πεθαναν πριν απο καιρο, και φανταζομαι οτι ο δημιουργος αυτου του τερατουργηματος μια μερα θα πατησει ενα κουμπι και απο μεσα μου θα βγει ουρλιαζοντας το Alien του Ridley Scott. Παρακατω αναφερω επιγραμματικα τις 7 κατηγοριες εναλλακτικης ιατρικης που μου εξιταρουν περισσοτερο τη φαντασια, χωρις να το εννοω αυτο κολακευτικα. Πριν συνεχισω να αναφερω απλα οτι δεν θελω να προσβαλλω κανεναν, καταλαβαινω οτι πολλοι τα παιρνουν στα σοβαρα, οτι βοηθανε, αλλα να, οι σπουδες και μια προδιαθεση στην ειρωνια με κανουν κυνικο, δεν τα εννοω ολα αυτα. Μονο που τα εννοω. Και βασικα χεστηκα αν προσβληθει κανενας.

1.Βελονισμος

Αυτο πρεπει να ομολογησω οτι εχει κατι γοητευτικο, αλλα νομιζω οτι με τραβαει κυριως επειδη μ’αρεσει το κινεζικο φαγητο. Σοβαρα παντως, η μονη θεραπευτικη προσεγγιση που διακρινω σε εναν κοντο που θελει να καρφωσει καπου τις βελονες του ειναι να σκοτωσει μ’αυτες αγελαδες και να μου φτιαξει burgers. Και επειδη ειμαι ανοιχτομυαλος νομιζω οτι βοηθαει ακομα και αν εισαι χορτοφαγος, ο κοντος αντι για κρεατικο μπορει να καρφωσει στην καρδια καμια αγκιναρα.

2.Αρωματοθεραπεια

Εδω παιρνουν αιθερια ελαια και τα χρησιμοποιουν για χαλαρωση και ψυχικη γαληνη, ενταξει, ως εδω το καταλαβαινω, σα μαλακα ναρκωτικα ακουγεται. Συνεχιζοντας να το ψαχνω ομως ειδα οτι ο ευκαλυπτος βοηθαει στην επουλωση πληγων, ο κεδρος ενσταλλαζει την εμπιστοσυνη (;), το λεμονι καλει προστατευτικα πνευματα (;;), το περγαμοντο βοηθαει στο προεμμηνορροικο συνδρομο και το λιβανι απελευθερωνει απο εμμονες. Οποτε συμπεραινω οτι οποιος τραβαει τζουρες λιβανι συντομα σταματαει να πιστευει στην αρωματοθεραπεια, και λογικα ειναι το λιγοτερο συνταγογραφουμενο αιθεριο ελαιο.

3.Βοτανα και Ματζουνια

Αυτο ωραιο ειναι σαν ιδεα, λαικη σοφια και παραδοση και αλλα τετοια φουξ, μεχρι να φανταστεις αυτο που βραζεις για να το πιεις μετα η να το κανεις εμπλαστρο να το κατουραει η κατσικουλα στο χωραφι και να το παταει ο Ρουντι, το σκυλακι του γειτονα.

4.Μαγνητικο Βραχιολι

Δεν εχω την παραμικρη ιδεα τι κανει αυτο αλλα η μονη λειτουργια που μπορω να φανταστω ειναι να κερδιζει σε διαλογους του παρακατω τυπου:
-Χρυση μου νομιζω οτι εχω την πιο σικ θεραπεια, παιρνω Lassix και γουσταρω!
-Μμμ, Lassix, τρε μπαναλ, εγω το γυρισα στο Aldactone, ποοοσο πιο ρουστικ ακουγεται.
-Τα λυσακα σας να φατε μπουρουχες, εγω εχω μαγνητικο βραχιολι!
-Instant Win-


5.Αγιουρβεδα

Απο τις πιο εξυπνες απατ..., σορρυ, τεχνικες εναλλακτικης ιατρικης, η Αγιουρβεδα πονταρει στο οτι κανενας δεν ξερει τι αφορα. Στοχευει λεει στην αντιμετωπιση των προβληματων του οργανισμου μεσω της εσωτερικης γαληνης και ισορροπιας του ατομου. Αν ηταν λιγο πιο γενικολογο και αοριστο θα ηταν προπτυχιακο μαθημα της Γεωλογιας.

6.Ρεικι

Τα σπαει αυτο. Ειναι “μια φυσικη ενεργειακη τεχνικη που χρησιμοποιει το αγγιγμα των χεριων για να μεταβιβασει τη συμπαντικη ενεργεια”. Το ιδιο κανει και το σεξ και ειναι τσαμπα συνηθως, σε πιασανε κοτσο αδερφε.

7.Εξορκισμος

Στο imdb εχει 8.1, καλο φαινεται, να το δουμε!

Tuesday, November 16, 2010

Cash

Αρρωστος στο σπιτι και ψαχνοντας για καινουριες μουσικες κατεληξα να ακουω πραγματα που ειχα ξεχασει οτι ειχα στον σκληρο, και θυμηθηκα κατι που ειχα διαβασει πριν 2-3 χρονια:

"Here is the easiest way to explain the genius of Johnny Cash: Singing from the perspective of a convicted muderer in the song "Folsom Prison Blues, Cash is struck by pangs of regret when he sits in his cell and hears a distant train whistle. This is because people on that train are "probably drinkin' coffee." And this is also why Cash seems completely credible as a felon: He doesn't want freedom or friendship or Jesus or a new lawyer. He wants coffee. Within the mind of a killer, complex feeling are eerily simple. This is why killers can shoot men in Reno just to watch them die, and the rest of us usually can't."
— Chuck Klosterman (Sex, Drugs, and Cocoa Puffs: A Low Culture Manifesto)


Wednesday, November 3, 2010

Rare Exports

Ψαχνοντας τα featured trailers του imdb επεσα πανω σε ενα (θριλερ; κωμωδια;) που βγηκε στη Φινλανδια και βγαινει νομιζω και εδω προς γιορτες, το Rare Exports, ειναι και καλα η αληθινη ιστορια πισω απο τον Αγιο Βασιλη και πως αυτος ειναι ενα αιμοδιψες τερας θαμμενο κατω απο τους παγους.



Ψαχνοντας λιγο ακομα βρηκα οτι η ταινια εμπνευστηκε και γυριστηκε απο τα ιδια ατομα που εφτιαξαν τις παρακατω δυο ταινιες μικρου μηκους:





Ειδικα το δευτερο μου φανηκε υπερβολικα γαματο, εχει κατι ψυχακικο (θα ελεγα goth αλλα τη λεξη την εχουν καταστρεψει τα παιδακια με τη μασκαρα και το μολυβι για τα ματια).

Ho ho ho.

Tuesday, November 2, 2010

8

Εχω νιωσει πολλες φορες οτι το stumbleupon ειναι η πιο γαματη ιδεα στο internet μετα τις τσοντες και επιβεβαιωνομαι ξανα. Μετα απο 100 φορες που μου εβγαλε playlists του 8tracks τελικα εκανα τον κοπο να το ψαξω λιγο και κολλησα.
Το 8tracks.com ειναι ενα μινιμαλιστικο, λιτο, απεριτο και απεριτιφ site που πατας ειδη μουσικης σε οτι συνδυασμους θες και σου βγαζει playlists γυρω στα 10 τραγουδια απο χρηστες, και τις ακους σε πολυ καλη ποιοτητα αλλα μπορεις να μην ακουσεις το τραγουδι μονο μεχρι 3 φορες νομιζω. Για αμουσους βλακες σαν εμενα που βαριομαστε στα πρωτα 23 δευτερολεπτα και αλλαζουμε τραγουδι αυτο μπορει να φαινεται αβολο, αλλα ειναι ο μονος τροπος να ακουσεις και να εκτιμησεις καινουριες μουσικες. Και μου φαινεται ωραιο το concept με τα λιγα τραγουδια, ειναι σα να φτιαχνεις mixtape η μουσικη για τ'αμαξι.
Τωρα ακουω αυτο http://8tracks.com/sirsmoke/upbeat-acoustic, μετα θα ψαξω κατι σε speed-war-death metal και οταν σταματησω να γελαω θα αρχισω παλι να ακουω μουσικη.