Saturday, December 11, 2010

Τι λεγαμε



Ουτε μια ταινια δεν ειδα φετος στο φεστιβαλ, απο σχολια φιλων και γνωστων φαινεται οτι ειναι πολυ καλυτερο απο το περσινο αλλα δεν ειχα παρεα και με τσατισε υπερβολικα οτι βαλανε το Black Swan του Aronofsky στην τελετη ληξης, οποτε και θα το παρακολουθουσαν μονο οι χειροκροτητες και ο περιερειαρχης Ζορο. Κριμα παντως, χρονια χωρις φεστιβαλ νιωθει λειψη. Το Black Swan σημειωτεον θελω να το δω περισσοτερο απο οσο θελω να δω το πρωτο μου παιδι, και επισης απο αυτο εχω και περισσοτερες προσδοκιες.


Τωρα που ειπα Aronofksy, ψαχνωντας τις επομενες ταινιες του στο ImDb ειδα, και εμεινα σεκος δικε μου ναουμ, οτι ανελαβε τη σκηνοθεσια του επομενου Wolverine με τον Hugh Jackman. Στην αρχη με πιασανε τα κλασικα κομπλεξικα οτι δεν ταιριαζει και αρχισε να ψαχνεται για blockbusters και λεφτα και αλλα τετοια τυρκουαζ αλλα μετα σκεφτηκα τι οπτικη μπορει να δωσει στην ταινια. Ο Wolverine, αν και απο τους δημοφιλεστερους ηρωες comics (δευτερος σε πωλησεις και αριθμους ξεχωριστων τιτλων για τη Marvel μετα τον Spider-Man που παιζει να βγαζει 15 τιτλους το μηνα) ειναι τελειως παρεξηγημενος, ο περισσοτερος κοσμος τον εχει στο μυαλο του στην κινηματογραφικη εκδοχη του μπρουταλ-αντριλα-αμα σε βαλω κατω θα σου τρανταξω τις ωοθηκες και θα σου στριφογυρισω τις σαλπιγγες-αλλα ωρες ωρες ευαισθητου κουκλου, που ειναι πολυ μακρια απο την αυθεντικη κομιξιστικη εκδοχη του θηριου με τα νυχια που ξεκοιλιαζει κοσμο με τα τσουβαλια και ωρες ωρες αφηνει τη συνειδηση του να νικησει τα ενστικτα. Αυτο συν το οτι για κεντρικη ιστορια στην ταινια διαλεξαν την εκδοχη του Frank Miller (νομιζω το 1982 ειχε βγει, πανε χρονια που το ειχα διαβασει) που εχει βαθος, ωραιο σεναριο, Ιαπωνιες και λοιπα που ταιριαζουν στον Aronofsky, με κανουν εξαιρετικα αισιοδοξο για το Wolverine 2, ασε που μετα το πρωτο που εδειχνε τον Deadpool σαν χαρακτηρα κωμωδιας που ξεβαψε στο πλυντηριο δε γινεται να τα κανει χειροτερα. Οταν ανακοινωσε οτι θα κανει ταινια για εναν παλαιστη ολοι αρχισαν να γκρινιαζουν οτι το γυρισε στα Ροκυ και το Wrestler μπορει να μην ηταν η καλυτερη ταινια του αλλα εμενα μου φανηκε αξιοπρεπεστατη, τωρα που θα χρησιμοποιησει ξανα τον Jackman που τον ειχε κανει ηθοποιο στο (αριστουργηματικο για μενα) Fountain νομιζω μπορουμε να παρακαμψουμε τη μιρλα.


Τωρα που ειπα Jackman, εκτος απο τις κρισεις ηθοποιιας στυλ Fountain και Prestige που τον πιανουν κατα διαστηματα, συνεχιζει τις περιεργες επιλογες με το Real Steel, του οποιου το trailer κυκλοφορησε προσφατα. Ειναι κλασικη ιστορια μποξ μονο που αντι για ανθρωπινους χαρακτηρες το ξυλικι θα το ριχνουν τενεκεδες (νταξ, ρομποτ), κατι σαν το Jumaru αλλα σε ταινια. Το trailer για να πω τη ντροπιαστικη αληθεια μ'αρεσε και νιωθωντας καθε ιχνος κουλτουρας, μαθηματων πιανου και γαλλικων και βικτοριανων ντιβανομπαουλων να με εγκαταλειπει, πρεπει να παραδεχτω οτι οχι μονο θα παω να το δω αλλα μπορει να πεσω και κατω απο το τρεξιμο. Ξυλο και ρομποτ ρε μαλακα!



Τωρα που ειπα μαλακα, γυρνωντας την τηλεοραση στο Mega ξεκινουσε ενα τηλεπαιχνιδι με τον Αρναουτογλου που αφιερωσε το σημερινο επεισοδιο σε οσους εχουν γριπη. Οντας τρομερα αθλητικος τυπος νομιζω οτι η κινηση μου για να πιασω το τηλεκονταρ και να αλλαξω καναλι ηταν η γρηγοροτερη που εχω κανει τα τελευταια 11 χρονια.

A, και το καινουριο Transformers (χωρις Megan Fox αλλα με μια αλλη πλαστικη κουκλα στη θεση της):

5 comments:

Wire_n_Wood said...

Ωραία πράματα!

Άσχετο, είδα τι έγραψες στον μαλάκα τον anisixos. Tα ίδια του είχα πει κι εγώ -πιο ήπια όμως- σε παλιότερη καταχώρισή του.

Αργότερα τον ξέχεσα σε άλλη φάση όπου έβριζε έναν ρακοσυλλέκτη. Το τσογλάνι! Τα biscolato caldo τον μάραναν! Έσβησε φυσικά το σχόλιό μου.

Ξαναμπήκα χτες μετά από καιρό να δω μπας και είχε αρχίσει να γράφει τίποτα της προκοπής και δεν άντεξα. Έγραψα ένα σχόλιο κάτω απ' το δικό σου. Θα τα σβήσει η νιφίτσα, αλλά ποσώς μ' ενδιαφέρει. Και πολύ χρόνο έχασα...

Left Titty said...

Να σου πω την αληθεια ειχα ανησυχησει λιγο που εβλεπα να του απαντας σοβαρα στα posts πιο παλια,τωρα ηρεμησα :P

Εγω σταματησα να τον διαβαζω μονιμα πλεον, νομιζω πως μου βγαζει μια ηλιθια ταση να τον κοροϊδεψω επειδη ειναι καθυστερημενος, και αυτο ειχα να το νιωσω απο ξερεις ποιο site

Wire_n_Wood said...

Χαχαχαχα, ναι όντως. Εδώ που τα λέμε κι εγώ είχα ανησυχίσει με τη συμπεριφορά μου. Μου πέρασε όμως.

Κάλαθο said...

Πρώτη φορά επωφελούμαι τόσο από έναν μαλάκα ( anisixos ) :P Βρήκα επιτέλους κάτι απολαυστικό
( and it's not your mom :P )

don't touch me****

Anonymous said...

To black swan ειναι υπεροχη ταινια.Αξιζει να το δεις αλλα οχι να το ζεις...