Sunday, December 13, 2009

Καταθλιπτικια



Απο Ροδες εχω ακουσει, το πολυ, 10 κομματια χωρις κανενα τρελο ενθουσιασμο, 2-3 μ'αρεσουν πολυ και τα υπολοιπα δε με πειραζει αν παιζουν στο background, στο live πηγα πιο πολυ απο περιεργεια και βαρεμαρα (και κυριως επειδη 12 ευρω για live γνωστου συγκροτηματος ειναι καλυτερο απο το να παω να πιω δυο Chimay και να γυρισω σπιτι). Το περιμενα ψιλοβαρετο με οτι να'ναι κοσμο, συντομο, οριακα ευχαριστο, το αντιστοιχο του να τρως μακαρονια αλλα σε συναυλια. Δεν ηταν ακριβως ετσι.
Ο ηχος ηταν πολυ πιο ηλεκτρικος απ'οτι ακουγοταν στα cd τους, οσοι απο το group ειχαν δυναμη να κουνησουν τα ποδια τους εκαναν τρελο show, ο κοσμος τη μια εβριζε τον τραγουδιστη που ηταν πιο λιωμα απο το πουμαρο και την αλλη χορευαν ολοι μαζι, πηδουσαν απο τη σκηνη και στριγγλουσαν σαν οστρογοτθοι που επελαυναν εναντιον κατι φλωρων γαλλων με αγελαδες και τουλιπες. Οχι, λαθος, οι Ολλανδοι ειναι αυτοι. Τελος παντων.
Δε νομιζω να μου μεινει τοσο το live οσο η σκεψη των δυνατοτητων τους για ενα πραγματικα απιστευτο show, αν ο τραγουδιστης δεν ειχε παρει ολα τα ντρογκια της κεντρικης Μακεδονιας, ο κοσμος δεν ηταν τσατισμενος που μονο αυτοι θυμονταν τους στιχους των τραγουδιων και το υπολοιπο συγκροτημα δεν εκανε ηρωικες προσπαθειες να μην τον καλυψει με πισσα και πουπουλα και τον πεταξει στη Μοναστηριου να τον πατησουν οι νταλικες. Πλακα ειχε παντως, και απο οταν ξενερωσε και μετα που μπορουσε να αρθρωσει προτασεις (και κυριως οταν σταματησε να κατηγορει τον καημενο τον ηχοληπτη οτι αυτος φταιει για ολα τα κακα που βρηκαν την Ελλαδα απο τη μεταπολιτευση και μετα) ο τυπος ηταν ο καλυτερος ελληνας performer που εχω δει εδω και πααρα πολυ καιρο.

Απολογισμος:

Δυο πονεμενα πλευρα.
Ενας μελανιασμενος κωλος.
Ενα κεφαλι καζανι απο τους μπαφους των γυρω.
Η στερνη γνωση οτι δεν εχει νοημα να κανεις τη διπλανη σου τελειως αγνωστη σε συναυλια να πεθανει στο γελιο αν δεν εχεις σχεδιο τι θα κανεις μετα.
Μια πεινα τοσο αβυσσαλεα που απειλει να καταβροχθισει ολες τις σιταποθηκες της Βορειας Ελλαδας (αλλα γι'αυτο παιζει να φταιγανε οι μπαφοι των διπλανων).

No comments: